HANS EN ANJA MERKENS

De motor van het tuincentrum is het stel Hans en Anja Merkens. Wie zijn zij eigenlijk en hoe zijn zij op het tuincentrum in Langbroek terecht gekomen?

Hans en Anja groeien op in De Kromme Rijn Streek. Beiden komen ‘van de boerderij’. Waarschijnlijk is het ondernemersbloed daar al gaan stromen. Allebei zijn ze ook actief geweest binnen de Plattelands Jongeren Gemeenschap Utrecht (PJGU) in Langbroek: regelen, organiseren, plannen en samenwerken.

Vanaf 1985 werkt Hans als hovenier en mede-eigenaar bij het door zijn broer opgerichte tuincentrum. In 1989 verhuist het tuincentrum van de Rhodensteinselaan naar het  centrum van Langbroek en de oppervlakte groeit hiermee naar  ongeveer 3500m². Ook Anja raakt steeds meer betrokken bij het tuincentrum. Het bedrijf wordt in 2005 opgesplitst in twee bedrijven: Merkens Hoveniers en Tuincentrum Merkens. Hans en Anja gaan dan samen de schouders zetten onder Tuincentrum Merkens.

Samen met de werknemers is stap voor stap de huidige inrichting van de 300m² tellende verwarmde kas gerealiseerd. “Wij zijn erg blij met zo’n toegewijde en gepassioneerde groep” beamen Hans en Anja.

Tuincentrum Merkens Corienne Jessica Gerard web 2

CORIENNE, JESSICA EN GERARD

De kinderen van Hans en Anja Merkens. “Supertrots zijn we op onze ouders, die in de loop van de jaren zo’n mooi bedrijf hebben opgezet in het dorpshart. Het is er altijd gezellig.” Ze groeiden op om de hoek, op de Margrietlaan. “Heel handig, want als het vakantie of weekend was, of als er vuurwerk verkocht moest worden, dan konden we mooi iets bijverdienen”, vertelt Jessica. Ook dit jaar, als de vuurwerkverkoop weer start, zijn ze te vinden achter de toonbank. Heel gezellig is dat altijd, met de Top 2000 aan op de achtergrond en ’s avonds met z’n allen boerenkool met worst eten. “De passie waarmee onze ouders het bedrijf runnen vinden we erg mooi en inspirerend!”

Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens