Tuincentrum Merkens team 2017 2 web

TUINCENTRUM MERKENS

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je een speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek.

Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

Graag tot ziens!

 • Breed assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies 
 • Stijlvol ingerichte kas
 • Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd 
 • Waar je als klant behandeld wordt

GEWOON MOOI

“De kreet ‘gewoon mooi’ maken wij waar door steeds bezig te zijn met de verzorgde uitstraling van het bedrijf”. Aan het woord is Hans. De planten netjes verzorgen zodat de klant zich even kan verliezen in een mooie plantenzee. Onverzorgde planten zijn echt uit den boze. Door goede verzorging proberen wij een andere weg in te slaan dan de wegwerpcultuur van de grote tuincentra. Gewoon mooi dus! Gewoon slaat ook op de omgang met elkaar en de klanten: een luisterend oor bieden en elkaar waarderen. Doe maar gewoon, is het motto.

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik nu nog planten?

Doordat planten in pot gekweekt worden, is het mogelijk om het gehele jaar door te planten. Behalve als het vriest. Vroeg in het voorjaar (maart, april) en in het najaar (september, oktober) is planten wel het eenvoudigst. Je hoeft dan minder water te geven, omdat de plant in een ‘rust’ stadium is.

Zijn er planten die het hele jaar bloeien?

Nee, vaste planten bloeien zo’n 6 tot 8 weken (terugknippen kan voor een tweede bloeiperiode zorgen). Voor bloeiende struiken geldt hetzelfde (alleen kunnen deze niet teruggeknipt worden voor een tweede bloei). Perkplanten en kuipplanten kunnen wel tot een half jaar bloeien (van april tot oktober), als zij voldoende water en voeding krijgen. Deze planten kunnen niet tegen vorst. Vandaar ook wel de naam: eenjarigen.

Kunnen alle planten ook in een pot op het terras?

Ja, als er voldoende water en mest gegeven wordt. De grond in een pot droogt eerder uit en de voeding is snel op. Houd de potgrond in de gaten. 3 tot 4 keer per jaar vanaf maart t/m oktober.

Onze service
 • Groot assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies
 • Mooie en luxe interieurartikelen
 • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd
 • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens