Binnen

Het tuincentrum kiest niet voor de massa, maar zoekt mooie producten van een goede kwaliteit.

Dat geldt niet alleen voor buiten, maar zeker ook voor binnen in de kas.  Met mooie robuuste potten en decoraties geef je aan je huiskamer een extra dimensie. Heus, je hele huis hoeft niet vol te staan met dure potten. Wissel gerust af met stoere manden of eenvoudige keramische of terracotta potten. Ook daar hebben wij mogelijkheden voor.

Met mooie kamerplanten, groot of klein, zorg je voor een gezonde leefomgeving en met zijdebloemen geef je kleur aan donkere hoekjes of lastige ruimtes.

KAMERPLANTEN VERZORGING: 4 TIPS

Als een kamerplant het naar zijn zin heeft, kun je er maanden, zelfs jaren plezier aan beleven. Maar een plant blijft een levend wezen wat aandacht nodig heeft! Onze tips voor kamerplanten verzorging.

1. Standplaats

Niet alle planten verlangen evenveel licht. Effen groene planten kunnen gerust verder de huiskamer in geplaatst worden. Bijkomend voordeel is dat ze daar minder water nodig hebben.

Bij een plant met getekend blad zal naarmate hij verder van het raam geplaatst wordt, de tekening vager worden.

Een bloeiende plant houdt het niet zo lang uit op een plaats verder dan drie à vier meter van het raam, maar bloeit wel altijd nog langer an een boeket bloemen.

2. Zonlicht

Verder heb je ook te maken met zonlicht. Een raam op het zuiden is lastig voor kamerplanten. Door de overdosis zonlicht gaat het bladgroen in de bladeren kapot en verliezen ze hun groene kleur.

Je bent dan aangewezen op vetplanten. het stevige blad is beter bestand tegen de warmte.

Maar kun je de zon afschermen, dan is weer alles mogelijk.

3. Water

De ene kamerplant vraagt meer water dan de andere. De een kan ruim gedompeld worden in water, terwijl de ander daardoor het lootje zal leggen. Kamerplanten verzorging verschilt dus per type kamerplant.

4. Let op

  • De juiste standplaats (zon/schaduw)
  • De juiste bodemstructuur (potgrond)
  • De juiste voedingsstoffen
  • De juiste temperatuur/luchtvochtigheid
Sempervivum Kamerplanten Verzorging
Bonsai Kamerplanten verzorging

Op zoek naar een speciale plant?

Als deze er op dat moment niet in onze kas staat, dan gaan wij op zoek. Meestal kunnen de planten dan binnen een week geleverd worden. Op het tuincentrum zelf worden geen planten gekweekt, maar in de handel is veel te vinden.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens