Om het tuincentrum er steeds verzorgd uit te laten zien en zover tot bloei te laten komen, heb je ook enthousiaste medewerkers nodig. Succes maak je nooit alleen. Met z’n allen streven we naar authenticiteit, echt en origineel willen zijn.

Vincent Klomp
VINCENT KLOMP | tuin advies

Na de hoveniersopleiding als stagiair voor de opleiding detailhandel groen in 2008 op het tuincentrum terecht gekomen. Rondde in 2017 de HBO-opleiding tuinontwerp met succes af en is inmiddels ook zijn eigen tuinontwerpbureau gestart. Vincent: “Ik vind het heerlijk om met planten te werken. Ik merk dat als jij enthousiast bent de klant dat ook wordt. Elk tuinseizoen vraagt om een andere inrichting en daar werk ik graag aan mee.”

Aanwezig:  dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag.  In het hoogseizoen ook op zaterdag.

Advies:  tuininrichting, tuinontwerp, beplantingsplan, snoeien, fruitbomen

Petra Ekhardt
PETRA EKHARDT | tuin advies

Altijd al belangstelling voor natuur en milieu. Graag buiten zijn en variëren met de seizoenen in de tuin. Als tuinontwerper en natuurliefhebber tweeënhalve dag per week werkzaam op het tuincentrum. Petra: “Het is leuk om met collega’s en klanten te werken. Tijdens het verzorgen van de planten borrelen vaak spontaan de ideeën op over de inrichting en kan ik overleggen met collega’s. Het advies aan klanten wisselt van een kleine vraag tot een vraag die kan uitmonden in een totaal beplantingsplan.”

Aanwezig:  dinsdag, donderdag, zaterdag vanaf 12 uur

Advies:  tuininrichting, tuinontwerp, beplantingsplan, eetbare siertuin

Tuincentrum Merkens Langbroek
HANS MERKENS | tuin advies

Als eigenaar verantwoordelijk voor de inkoop van planten. Hans: “Wij streven naar een breed assortiment planten en daar doen wij alles aan. Zijn er wensen voor planten, die niet in ons assortiment aanwezig zijn, dan kan hier met de inkoop rekening gehouden worden.” 

Aanwezig:  maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag

Advies:  tuininrichting, beplantingsplan, bestellingen

Heleen Smit
HELEEN SMIT | interieur advies

In 2007 de snijbloemen verruild voor zijden bloemen. Kleuradvies, combinatiemogelijkheden, losse takken decoreren in een vaas of een compleet bloemwerk. Er is veel mogelijk. Heleen: “Het tuincentrum kiest niet voor de massa, maar gaat voor mooie producten van een goede kwaliteit. Met elkaar willen wij een  mooi geheel neerzetten en aan de inrichting in de kas mag ik veel doen.”

Aanwezig:  woensdag, vrijdag

Advies:  inrichting, decoratie, kamerplanten, zijden bloemwerk

Tuincentrum Merkens Langbroek
ANJA MERKENS | interieur advies

Als eigenaar mede verantwoordelijk voor de inkoop van kamerplanten, decoraties, potterie/manden, zijden bloemen. Anja: “Wij zijn geen trendvolgers, maar kiezen voor tijdloze, stijlvol en stoere producten. Hierdoor willen wij ons onderscheiden van de massa.”

Aanwezig:  dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag

Advies:  inrichting, decoratie, kamerplanten, zijden bloemen

Wil van Brenk
WIL VAN BRENK

Al verschillende jaren kassamedewerkster op het tuincentrum. Daarnaast verantwoordelijk voor de verzorging van kamerplanten, het prijzen en wegzetten van binnenkomende producten. Wil: “Het is erg leuk om met mensen om te gaan en vooral ouderen waarderen de aandacht.”

Aanwezig:  maandag, woensdag om de week

Advies:  kamerplanten, interieur

Lia Vreeswijk
LIA VREESWIJK

Door andere werkzaamheden nu één keer per maand en als invalkracht onze kassamedewerkster. 

Lia: “Het doet mij goed als klanten tevreden de deur uit gaan. Het tuincentrum heeft veel ontwikkelingen ondergaan de afgelopen 10 jaar en blijft nog steeds groeien. Het is een feest om hier af en toe te mogen werken.”

Aanwezig:  elke eerste zaterdag van de maand

Advies:  kamerplanten, interieur

Tuincentrum Merkens Langbroek
SODABA PARYAN

Onze kassamedewerkster voor de zaterdag. De resterende tijd zet ze zich ook in voor een schone werkomgeving en de verzorging van planten. Sodaba: “Ik ben blij dat ik in het weekend naast school wat kan bij verdienen.”

Aanwezig: zaterdag

IRIS MERTENS

Kassamedewerkster en ze zorgt ervoor dat alle plantjes er netjes verzorgd bij staan. Is sinds kort begonnen met de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving aan het Nimeto in Utrecht.

Aanwezig: op zaterdag

Tuincentrum Merkens Langbroek
GERARD MERKENS

Begonnen met het wassen van de bedrijfsauto’s. Later ook inzetbaar bij het schoonmaken van de vaste planten, het prijzen van binnenkomende artikelen en het helpen van de klanten bij de kassa. En natuurlijk is hij onze vaste verkoper van vuurwerk de laatste drie dagen van het jaar. 

Tuincentrum Merkens Langbroek
CORIENNE MERKENS | vormgever

Zij is onze vormgeefster en tovert alles om naar onze huisstijl. Hieronder vallen onze flyers, onze Facebook en Instagrampagina’s, onze auto’s, de Jubileumkrant van 2014 en deze website. Daarnaast fotografeert ze wanneer nodig het tuincentrum om zo naar de buitenwereld uit te stralen wie we zijn. Ook springt zij bij wanneer nodig achter de kassa in het bedrijf en is verder overal inzetbaar. 

Tuincentrum Merkens Langbroek
JESSICA MERKENS

Columns schrijven is haar op het lijf geschreven. Veel teksten voor de marketing van het tuincentrum zijn dan ook van haar hand. Verder is zij te vinden achter de kassa, doet kantoorwerkzaamheden en in het hoogseizoen mogen er buiten veel planten worden schoongemaakt. Goed voor wat extra uren. Jessica: “Zo fijn als je kunt meehelpen op het bedrijf van je ouders.”

Jan Mandersloot
JAN MANDERSLOOT | bezorger

In 2004 gevraagd om als chauffeur mee te gaan werken op het tuincentrum. En in de periode dat er veel planten schoongemaakt moeten worden een waardevolle helpende hand! Jan: “Als ex-postbode weet ik in de regio bijna overal de weg, dus dat is wel handig. Bovendien ga ik graag met mensen om en maak een praatje.”

Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens