Buitenplanten: steen eruit, plant erin

Je tuin is op verschillende manieren te vullen. Verharding is nodig, maar wel in de juiste verhouding: 1/3 verharding, 2/3 planten.

Daarbij maakt de combinatie met verschillende plantsoorten jouw tuin tot een spannend geheel.

Elk jaargetijde gebeurt er wel iets moois: mooi bloeiend, mooi groen, mooi verkleurend, mooi kaal (als een silhouet).

KUIPPLANTEN: MOGEN ZE AL??

Deze subtropische of tropische planten komen uit warme oorden en zijn niet bestand tegen de vorstperiodes waar wij in Nederland mee te maken hebben. Daarom worden ze in pot (kuip) gekweekt zodat zij op een vorstvrije plaats kunnen overwinteren.

Bougainvillea

Wil je genieten van mediterrane bloemenpracht, kies dan de Bougainvillea met zijn opvallende paarse bloemen. De van oorsprong uit het Zuid-Amerikaanse hoogland komende klimplant is in de 18e eeuw naar Europa gehaald. In Spanje, Portugal en Italië kom je deze mediterrane ster onder de kuipplanten ook veel tegen.

Dipladenia, Lantana, Solanum en Oleander zijn kleurrijke bloeiers die ook bij veel mensen geliefd zijn.

Olijfbomen

Olijfbomen worden hier vooral gehouden om hun mooie robuuste stam en prachtige grijze blad. Olijven zal je hier niet zo snel oogsten. De citroenboom echter, kan wel zorgen voor oogst. De bloesem van zowel de sinaasappelboom als de citroenboom ruikt heerlijk vanaf het voorjaar en tijdens de zomermaanden. Het is een aanwinst op je terras of serre.

Kuipplanten overwinteren

Door de milde winters die we de laatste tijd hebben wordt het steeds makkelijker om kuipplanten over te houden. Toch blijft het nodig ze in de winter op een vorstvrije plek te zetten.

Kuipplanten moeten in oktober, vóór de vorst, naar binnen en in het voorjaar weer naar buiten. Vroeger verbleven ze ’s winters in de oranjerie, tegenwoordig in de serre of in een speciale gehuurde winterruimte. De huiskamer is geen optie, want daar is het te warm en zijn er teveel temperatuurschommelingen.

Kijk om te beginnen of de planten nieuwe grond en eventueel ook een nieuwe pot of kuip nodig hebben.

Planten die niet verpot hoeven te worden, kun je alsnog voorzien van een nieuwe laag potgrond en wat mest

Knip dode takken af en verwijder bruine bladeren.

Kuipplanten Bougainvillea Tuincentrum Merkens
Kuipplanten Dipladenia Mandevilla Tuincentrum Merkens
Kuipplanten Sundaville (Mandeville Dipladenia) Tuincentrum Merkens
Kuipplanten Brugmansia Tuincentrum Merkens
Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens