Buitenplanten: steen eruit, plant erin

Je tuin is op verschillende manieren te vullen. Verharding is nodig, maar wel in de juiste verhouding: 1/3 verharding, 2/3 planten.

Daarbij maakt de combinatie met verschillende plantsoorten jouw tuin tot een spannend geheel.

Elk jaargetijde gebeurt er wel iets moois: mooi bloeiend, mooi groen, mooi verkleurend, mooi kaal (als een silhouet).

Door de hoogte in te gaan met klimplanten creëer je privacy en spanning in je tuin zonder veel ruimte kwijt te zijn. Kies voor wintergroen (Hedera), bladverkleurend (wingerd) of bloemen (rozen, Clematis)

De term ‘klimmer’ heeft betrekking op planten die in het wild op verschillende manieren via een gastplant naar het licht groeien. Klimplanten bieden veel beschermplaatsen voor vlinders, bijen en vogels.

Sommige klimplanten zijn houtig en vormen een onderdeel van het permanente kader van de tuin, zoals de blauwe regen, roos en Toscaanse Jasmijn. Andere zijn meerjarige kruidachtige planten, zoals de Clematis en Passiflora. Deze laatsten worden na de winter teruggeknipt tot 25 centimeter boven de grond, waarop zij in het voorjaar weer zullen uitlopen.

EENJARIGE KLIMPLANTEN

Dan zijn er ook nog de eenjarige klimplanten, die ieder jaar uit zaad worden opgekweekt. In een mum van tijd krijgen eenjarige klimmers voor elkaar wat vaste klimplanten jaren kost. Meest bekend zijn de Lathyrus en Oost-Indische kers, maar ook de Ipomoea en Asarina behoren tot deze groep snelle klimmers.

Klimplanten Clematis Tuincentrum Merkens
Klimplanten Clematis 'Prinses Diana' Tuincentrum Merkens
Klimplanten Clematis Tuincentrum Merkens
Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens