Buitenplanten: steen eruit, plant erin

Je tuin is op verschillende manieren te vullen. Verharding is nodig, maar wel in de juiste verhouding: 1/3 verharding, 2/3 planten.

Daarbij maakt de combinatie met verschillende plantsoorten jouw tuin tot een spannend geheel.

Elk jaargetijde gebeurt er wel iets moois: mooi bloeiend, mooi groen, mooi verkleurend, mooi kaal (als een silhouet).

Heesters en struiken zoals de bekende Hortensia zijn sterk en bestand tegen een grillig klimaat, arme grond en zelfs verwaarlozing. Met hun kleur, geur en vorm bepalen zij mede het karakter van een tuin.

De variatie in heesters is enorm. Er zijn bladverliezende maar ook groenblijvende soorten en veel heesters bloeien bovendien opvallend mooi of dragen sierlijke en nuttige bessen.

HYDRANGEA OF HORTENSIA

De hortensia is een zeer bekend en mooi voorbeeld van een bloeiende heester. Van juni tot september/oktober siert de heester met de Latijnse naam hydrangea je tuin met schitterende bloemen.

Hortensia’s zijn wel zuipers. Zeker op tropisch warme dagen verlangen zij veel water, maar ze belonen je dan ook met een zomer lang bloemenpracht.

RHODODENDRON EN ANDERE WINTERBLOEIERS

Al vroeg in het voorjaar kun je kleur hebben met de zogenaamde winterbloeiers, zoals Camelia, Viburnum en Rhododendron. Ook de bloesem van (sier-) fruitbomen is een leuke binnenkomer vroeg in het jaar.

Vanaf mei/juni trekken de roos en ‘boerenhortensia’ in verschillende kleuren volop de aandacht. Andere hortensiasoorten bloeien en verkleuren juist vanaf augustus tot oktober.

Heesters en struiken zijn anders dan vaste planten

In de winter overleven heesters en struiken boven de grond, omdat zij verhouten. Vaste planten verhouten niet en sterven boven de grond af. Onder de grond echter niet! In het voorjaar komen zij gewoon weer tevoorschijn.

Een goede grond is de basis

Wil je goed bloeiende planten, zorg dan dat de grond goed is. Dat betekent letten op voeding en hoe waterdoorlatend de grond is.

HET INPLANTEN VAN DE HEESTER

Bij het planten van nieuwe heesters adviseren wij altijd om een ruim plantgat te graven en de grond die er uit komt te mengen met verse potgrond of aanplantgrond. Zo heeft je plant een prima start om goed te aarden op zijn nieuwe plekje.

Kan het hemelwater voldoende wegstromen (zandgrond), zodat de plant niet te nat staat, of moet de grond juist het water meer vasthouden (klei), omdat de plant juist veel water nodig heeft? Met compost kun je de structuur van de grond naar behoefte verbeteren, zodat een optimale bodem ontstaat voor de planten.

Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens