Buitenplanten: steen eruit, plant erin

Je tuin is op verschillende manieren te vullen. Verharding is nodig, maar wel in de juiste verhouding: 1/3 verharding, 2/3 planten.

Daarbij maakt de combinatie met verschillende plantsoorten jouw tuin tot een spannend geheel.

Elk jaargetijde gebeurt er wel iets moois: mooi bloeiend, mooi groen, mooi verkleurend, mooi kaal (als een silhouet).

BOMEN ZIJN WAARDEVOL!

Bomen zijn beeldbepalend door hun vorm, maar kunnen ook door bloem, vrucht, geur of herfstkleur zeer waardevol zijn.

Een boom is door zijn vorm beeldbepalend, geeft door zijn hoogte spanning in de tuin, heeft in de winter een mooi geraamte als het blad is afgevallen en is in de zomer een schaduwplek op warme zomerdagen.

Sommige bomen hebben een mooie schors of mooi verkleurende bladeren. Als je een boom kiest om de bloem, vrucht of herfstkleur, kan je daar een bepaalde periode van het jaar van genieten.

FRUITBOMEN

Tegenwoordig worden ook steeds meer fruitbomen geplant. Vroeg in het voorjaar geeft deze bloesem en in het najaar kunnen de vruchten geoogst worden.

Er bestaan hoogstam, halfstam en zelfs laagstam fruitbomen. Ook leibomen zijn mogelijk.

Boom kopen?

Het is verstandig om afmetingen van de tuin mee te nemen naar het tuincentrum bij de keuze van één of meerdere bomen

Tuincentrum_Merkens_groenteplanten_fruitbomen_vijg_vijgenboom Bomen
Bomen Perzische slaapboom Albizia Julibrissin Tuincentrum Merkens

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik bomen snoeien?

Kleine snoeiklussen voor de vorm van de boom kunnen het grootste gedeelte van het jaar gedaan worden. Alleen niet als het vriest.

Een grote snoeibeurt voor de boom is afhankelijk van de soort. Vraag hierbij advies op het tuincentrum.

Is elke boom geschikt voor mijn tuin?

In principe wel, maar het is belangrijk om te weten hoe groot de boom uiteindelijk kan worden.

In een kleine tuin zou een boom van 4 meter hoog al het licht wegnemen, waardoor andere beplanting niet meer mogelijk is. Dan kan een leiboom, of een boom geënt op een onderstam van 180 tot 220 centimeter wellicht een betere optie zijn. Deze bomen worden ook wel ‘stadsbomen’ genoemd. Voorbeelden zijn: Acer, Liquidambar, Catalpas en Robinia. Alleen de bol of kruin wordt groter en deze is eenvoudig te snoeien.

Wat is zo bijzonder aan bomen?

Een boom geeft door zijn hoogte spanning in de tuin. In de winter een mooi geraamte als het blad is afgevallen. In de zomer een schaduwplek op warme zomerdagen. Tegenwoordig worden steeds meer fruitbomen geplant. Vroeg in het voorjaar geeft deze bloesem en in het najaar kunnen de vruchten geoogst worden.

Zit er aan fruitbomen direct fruit?

Dat ligt aan het jaargetijde wanneer de fruitboom wordt aangeschaft. Meestal heb je het eerste jaar wel direct oogst. Op het tuincentrum staan veel fruitboompjes waar zelfs al fruit aan hangt. Daarnaast geven fruitboompjes in het voorjaar een hele mooie bloesem, en veel bloesem betekent een goede oogst.

Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens