• april

  11

  2017
 • 2891
 • 0
5 mooiste struiken om je paaseitjes onder te verstoppen

5 mooiste struiken om je paaseitjes onder te verstoppen

Het paasweekend staat voor de deur! Gaat de paashaas ook eieren verstoppen in je tuin? Help hem een handje met deze prachtige bloeiende struiken. Eitje toch?

1. Kamerbrem (Genista x spachiana)
Met zijn uitbundige gele pluimen is de Kamerbrem dé plant voor Pasen. Hij bloeit namelijk precies in maart en april en heeft daarnaast ook nog een lekker geurtje. De kamerbrem heeft veel zon nodig en is niet winterhard.

Kamerbrem Genista x spachiana

Kamerbrem

2. Kuiflavendel (lavendula stoechas)
De kuiflavendel is nog zo’n heerlijk geurende plant. Niet gek dus dat vlinders en bijen goed hun weg weten te vinden naar deze paarsbloeiende heester. Hij bloeit ook nog eens helemaal tot aan september. In tegenstelling tot zijn bekendere broertje lavendula augustiflora is hij niet winterhard. Haal hem dus in de winter naar binnen.

Lavendel Lavendula Stoechas

Kuiflavendel (Lavendula Stoechas)

3. Dipladenia Mandevilla
Zijn er eitjes onder deze plant verstopt, dan wordt het moeilijk vinden. De Dipladenia heeft namelijk oogverblindend mooie trompetbloemen! Bij droog weer regelmatig water geven en af en toe voeding en dan bloeit deze klimmer tot ver in het najaar door! Ook deze plant is niet winterhard, dus let op met nachtvorst.

Dipladenia Mandevilla

Dipladenia Mandevilla

4. Vleugeltjesbloem (Polygana myrtifolia)
De Vleugeltjesbloem kan wel één meter hoog worden! Hij siert je tuin tot aan het najaar met prachtige paarse bloemen. De plant kan tegen lichte vorst (tot-6 graden), als je hem wil overhouden in de winter zorg dan dat je de plant op een beschutte plaats neerzet, of afdekt als je hem in de volle grond zet.

Polygana vleugeltjesbloem

Vleugeltjesbloem (Polygana)

5. Struikmargriet (Argyranthemum frutescens)
Dit is een klassieker! De witte bloem met geel hart geeft je tot oktober bloemen en is een sterke éénjarige plant. Hij kan ook nog eens in de schaduw én in de volle zon. Zorg dat je af en toe de uitgebloeide bloemetjes eruit haalt en voeding geeft en dan geeft deze plant je maandenlang plezier.

Margriet

Margriet

En.. we hebben hem ook in het roze!

Margriet roze

Margriet roze

REAGEER

Uw reactie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Annuleer reactie
Onze service
 • Groot assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies
 • Mooie en luxe interieurartikelen
 • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd
 • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens