• juni

  24

  2016
 • 3482
 • 1
Geef water geen kans

Geef water geen kans

Er zijn momenten dat de regen bij bakken uit de hemel valt. Grote plassen op straat, kelders die onderlopen en ook in onze kas stond na zo’n bui centimeters water op de vloer. De riolering kon het niet meer aan, via de putten stroomde het water de kas in. Misschien ken je ook de verhalen van mensen waar het  water via de wc omhoog komt.
De enorme regenbuien zouden door de klimaatverandering komen. Op dit moment kun je hier weinig aan doen. Wel kun je zorgen dat de regen meteen de bodem in kan. Nog steeds zijn er veel tuinen die bijna helemaal uit tegels bestaan. Men noemt dat een onderhoudsarme tuin. Maar is dit zo? Tussen de stenen  groeit het onkruid. De stenen worden vies, er groeien algen en mos op. Best een klus om het schoon te houden.

Weet je niet hoe je een mooie onderhoudsarme tuin kunt krijgen?
Haal eerst een aantal stenen weg. In de ontstane gaten doe je goede tuingrond en zet er een aantal vaste planten in.  Dit kunnen bodembedekkers zijn, maar ook andere planten komen in aanmerking. De keuze aan makkelijke, onderhoudsarme planten is groot. Vraag aan de medewerkers van ons tuincentrum welke planten in jouw tuin in aanmerking kunnen komen. Je zult zien dat de keuze groter is dan je denkt en ook het werk is goed te doen. Op deze manier krijgt het water meer kans om meteen in de grond te verdwijnen.

IMG-20160622-WA0008 IMG-20160622-WA0007
IMG-20160622-WA0004

REAGEER

Uw reactie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Annuleer reactie

1 REACTIE

 • Henk
  25 juni 2016, 09:15 REPLY

  Wauw, wat een water. Veel succes met opruimen!

  Leuke blog!

Onze service
 • Groot assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies
 • Mooie en luxe interieurartikelen
 • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd
 • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens