• november

  16

  2015
 • 2004
 • 0
Betoverende bollen

Betoverende bollen

N U  P L A N T E N!!Het kan nog!!

Binnen in huis maken we het steeds gezelliger. Buiten wordt het steeds kouder en alle kleuren in de tuin verdwijnen langzaam maar zeker. Bladeren vallen van de bomen en veel dieren trekken zich terug in hun warme holletjes.

MAAR !!! onder de grond, onzichtbaar voor ons, gebeurt er wel een heleboel. Daarom kunnen we in het najaar bloembollen poten. Want deze betoverende bollen gaan dan al beginnen met de groei van wortels onder aan de bol. Steeds dieper de grond in. De wortels zorgen ervoor dat de bol voldoende water opneemt en gevoed wordt.  Gelijktijdig gaat er vanuit de bol een stengel omhoog groeien met het blad en de bloem. Nu nog voor ons onzichtbaar, maar vanaf het nieuwe jaar beginnen deze bollen al te strooien met de eerste kleuren. Tussen de bruine plantenresten in de zwarte aarde, komen groene puntjes naar boven

Betoverende bollen.

Het leuke van bloembollen is ook, dat je ze kunt poten op plaatsen die in de winter saai zijn. Onder de kale struiken geven ze in het vroege voorjaar kleur. De struiken staan nog niet in blad, dus de ontluikende bloembol krijgt nog voldoende licht en ruimte. Op het moment dat de struik zijn bladeren krijgt zijn de vroege bloembollen al op hun retour en sterven af. Ze trekken zich weer terug in de aarde. Betoverend mooi, juist in het koude jaargetijde. Dat is het leuke aan bloembollen. Ze zijn er als er verder nog niets te zien is in je tuin. De zachte lentekleuren en geven weer een heel nieuw aanzicht aan je tuin: eerst het wit van de sneeuwklokjes, het  geel van de winterakonieten en paars van de crocussen. Hoe verder het nieuwe jaar in, hoe kleurrijker de tuin met bloembollen wordt.
Nu poten in de laatste zonnestralen is straks genieten in het eerste zonnetje.

HET KAN NOG !!!!!!

REAGEER

Uw reactie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Annuleer reactie
Onze service
 • Groot assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies
 • Mooie en luxe interieurartikelen
 • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd
 • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens