• juli

  28

  2015
 • 1882
 • 0
GEWOON LEKKER!

GEWOON LEKKER!

Fruitbomen, groenteplanten en tuinkruiden. Hobby, noodzaak of streven naar een gezonde leefbare wereld. De eetbare tuin is een hype!
Bewust kopen, slimmer reizen, afval recyclen. Slogans van de overheid om je mee te laten denken en werken aan een gezonde leefbare wereld. Wij willen daar een stapje verder in gaan: zet je tuin op tafel!  In iedere tuin, hoe klein ook kan gekweekt worden. Als je geen afval maakt/koopt, hoef je ook niet te recyclen, toch? Groenteplantjes in een kluitje voor de grote of kleine groentetuin, patio fruitboompjes en een scala aan tuinkruiden zijn te vinden op het tuincentrum. Hoe dichtbij is je groente en fruit te halen.
Vanaf half mei (als er geen kans meer is op vorst) kan eenvoudig buiten groente en fruit gekweekt worden. Een kas is dan niet speciaal nodig. Natuurlijk kun je best met een paar kluitjes al in april een gokje wagen. Heb je mooi vroeg sla uit eigen kweek op je bord. Groente kweken hoeft niet persé in een moestuin. Als je de sierwaarde van groente leert waarderen zie je hoe mooi groente kan zijn in de tuin. Wil je toch geen groente tussen de sierplanten en heb je verder niet zoveel ruimte, dan is het maken van een vierkante meterbak een superuitvinding. Hierin plant je verschillende soorten groente. Verschillende gewassen door elkaar kweken (combinatieteelt) is de basis van een gezonde teelt. Veel ongedierte eet domweg door totdat dat ene groentesoort niet verder gaat. Zo helpen gewassen elkaar te beschermen. Zelfs in potten op je terras of balkon kun je groente kweken. Er zijn geweldige ervaringen met de vierkante metermoestuin. Eenmaal een bak staan, gevuld met vruchtbare moestuingrond, kan het feest beginnen. Bijkomend voordeel is dat je de grond niet aanstampt wanneer je onkruid wil wieden, omdat je om de bak heen loopt. In een meterbak kun je zelfs groente zaaien, maar op het tuincentrum zijn vaak al vanaf februari groenteplanten in kluitjes te koop. Begin je net, dan is het erg leuk en gemakkelijk om alleen verschillende sla soorten te planten. Dat staat gezellig in de tuin of bak, maar ook voor op je bord is dit ideaal. Je kunt zo altijd een gemengde salade maken. Verschillende soorten sla kun je telkens knippen en zelfs van kropsla kun je bladeren plukken al voordat de krop is volgroeid.
Bij lekker eten horen natuurlijk ook  kruiden! Ze geven smaak, geur en kleur aan je tuin en aan je eten. Je zou kunnen zeggen: kruiden kleuren je leven. Maar, niet alle kruiden zijn altijd even eenvoudig vers te koop, dus kweek daarom ook kruiden in je eigen tuin en ze zijn altijd bij de hand. Het assortiment tuinkruiden op het tuincentrum is het afgelopen jaar bijzonder uitgebreid. Onder andere met de kruidenlijn van PUUR. Kruidenlijn PUUR Aroma is de nieuwste sensatie op het gebied van culinaire kruiden. Alle kruiden zijn op biologische wijze geteeld en dragen daarom het EKO keurmerk. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor groeien de gewassen langzamer en ontwikkelen ze een pure smaak.
Voor nog meer smaak in de keuken kun je ook fruit kweken. Kleinfruit, zoals bessenstruiken en zelfs het planten van fruitbomen behoort tot de mogelijkheden. Kwekers gaan met de tijd mee en hebben kleinere fruitbomen ontwikkeld: halfstam, laagstam en zelfs patiofruitbomen en fruitbomen in leivorm. Fruit heeft dan wat snoeien betreft wat extra aandacht nodig, maar kan vaak wel eenvoudig de winter doorkomen. In het najaar kan dan volop fruit geoogst worden van eigen kweek.

REAGEER

Uw reactie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Annuleer reactie
Onze service
 • Groot assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies
 • Mooie en luxe interieurartikelen
 • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd
 • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2018 Tuincentrum Merkens