Inspiratiedag Tuincentrum Merkens Langbroek
Inspiratiedag Tuincentrum Merkens Langbroek
Inspiratiedag Tuincentrum Merkens Langbroek
Inspiratiedag Tuincentrum Merkens Langbroek

TUIN EN GROEN

September is de maand bij uitstek voor een inspiratiedag ‘Tuin en Groen’ op het tuincentrum. Bezoekers kunnen met hun vragen terecht bij de deelnemende ondernemers. Of een lezing bijwonen van Petra Ekhart, bijvoorbeeld over tuinreservaten. Kijk op onze facebookpagina (klik hier) voor foto’s van de inspiratiedag.

WAT IS DE INSPIRATIEDAG?

September heet dan wel de herfstmaand maar de zomer in uw tuin hoeft nog niet voorbij te zijn. Houdt de zomer nog even vast door juist in het najaar aandacht aan uw tuin te geven. Sommige vaste planten zoals anemonen, asters en siergrassen beginnen in augustus pas met bloeien en zijn juist in de septemberborder fantastisch. Samen met de nog steeds bloeiende eenjarigen, dahlia’s (zomerbol) en natuurlijk de lang bloeiende hortensia’s wordt dit nog eens kleurrijk versterkt. Op de inspiratiedag kunt u ideeën opdoen waardoor u ook in het najaar van uw tuin kunt genieten, met medewerking van verschillende groene experts!

SEPTEMBER: DE MAAND VAN (VER)PLANTEN!

De plantenruilactie op de inspiratiedag is bedoeld om op een leuke manier nieuwe soorten toe te voegen aan uw tuin! Misschien heeft u van een bepaalde soort wel erg veel in de tuin en mist u juist een beetje kleur op sommige plaatsen. Scheur uw plant en ruil hem gratis om voor een nieuw plantensoort.

Vaste planten die u namelijk in september plant, verplant of scheurt zullen in de nog warme aarde gemakkelijk aanslaan. Dat betekent nu al genieten en in het voorjaar dubbel genieten. Ook bloembollen hebben baat bij de nog warme grond. Plant bolletjes van narcissen en blauwe druifjes gerust tussen de vaste planten.

De inspiratiedag van 2013 werd mede mogelijk gemaakt door:

Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens