Binnen

Het tuincentrum kiest niet voor de massa, maar zoekt mooie producten van een goede kwaliteit.

Dat geldt niet alleen voor buiten, maar zeker ook voor binnen in de kas.  Met mooie robuuste potten en decoraties van PTMD collection en BRYNXZ geef je aan je huiskamer een extra dimensie. Voeg daar mooie kamerplanten en/of  zijdebloemen aan toe en je bent echt thuis. Heus, je hele huis hoeft niet vol te staan met dure potten. Wissel gerust af met stoere manden of eenvoudige keramische potten. Ook daar hebben wij mogelijkheden voor.

MOOISTE VERZORGINGSPRODUCT IN HUIS

Zonder dat we er erg in hebben zijn kamerplanten extreem belangrijk in het leven van de gemiddelde Nederlander. Maar liefst meer dan 70% voelt zich  meer op zijn gemak in een huis mét planten. Kamerplanten geven je op hun manier een dosis vitamine. Je kunt het vergelijken met het effect van schoonheidsproducten. Mensen voelen zich er lekkerder door, omdat die bijvoorbeeld je uiterlijk mooier maken. Planten laten je prettiger voelen, omdat die je van binnen mooier maken. Planten laten je namelijk beter ontspannen, maken je productiever, zuiveren de lucht en geven zuurstof af. Je kunt kamerplanten daarom gerust ‘het mooiste verzorgingsproduct in huis’ noemen.

Of je nu een echte liefhebber bent of niet, de kunst van het leven met kamerplanten begint bij het inzicht dat potplanten het in de kamer moeilijk hebben. Als mooie vreemdelingen zijn ze uit verre streken bij ons gekomen. Van een grote blauwe hemel, warme lucht en een zee van ruimte van hun vaderland naar een kleine bloempot op onze vensterbank. Wat ons te doen staat is dus zoveel mogelijk de natuurlijke omstandigheden imiteren:

  • De juiste standplaats (zon/schaduw)
  • De juiste bodemstructuur (potgrond)
  • De juiste voedingsstoffen
  • De juiste temperatuur/luchtvochtigheid

Hoe stylen?

Style met planten en decoraties en verander je raam in een etalage. Een groot raam bijvoorbeeld, kan grote planten hebben. Niet alle planten dezelfde hoogte, want dan wordt je etalage erg statisch. Een setje van twee is prima, maar zet niet alleen maar setjes van twee in het raam. Wissel af. Zet twee grote hoge planten net uit het midden met daarnaast één hoge smalle decoratie, twee kleine kaarsen en nog één grote lage plant (of een setje van drie lage planten).

In de afgelopen 10 jaar is het assortiment kamerplanten flink uitgebreid. Voor ieder raam of plek is een geschikte plant te vinden. Groot of klein. Hoog of laag. Voor een zonnig raam op het zuiden of voor een raam op het noorden. Modern, klassiek of stoer.

Hoe verzorg ik ze?

Niet alle planten verlangen evenveel licht. Effen groene planten kunnen gerust verder de huiskamer in geplaatst worden. Bijkomend voordeel is, dat ze daar minder water nodig hebben. Bij een plant met getekend blad zal naarmate hij verder van het raam geplaatst wordt, de tekening vager worden. Een bloeiende plant houdt het niet zo lang uit op een plaats verder dan 3 à 4 meter van het raam, maar bloeit altijd nog langer dan een boeket bloemen. Verder heb je ook te maken met zonlicht. Een raam op het zuiden is lastig voor kamerplanten. Door de overdosis zonlicht gaat het bladgroen in de bladeren kapot en de bladeren verliezen hun groene kleur. Je bent dan aangewezen op vetplanten. Het stevige blad is beter bestand tegen de warmte. Maar kun je de zon afschermen, dan is weer alles mogelijk. Een plant blijft een levend wezen wat aandacht nodig heeft. Als een kamerplant het naar zijn zin heeft, kan je er maanden, zelfs jaren plezier aan beleven. De ene plant vraagt wel meer water als de andere. De een kan ruim gedompeld worden in water, terwijl de ander daardoor het lootje zal leggen. Tegenwoordig geven we advies in milliliters. Hoeveel ml water per week kan de plant hebben. Dit ervaren klanten als heel prettig, want wat is veel?? Het tuincentrum wil graag tot dienst zijn. Ben je op zoek naar een speciale plant en deze staat er op dat moment niet, dan gaan wij op zoek. Meestal kan dan binnen 2 à 3 dagen geleverd worden. Op het tuincentrum zelf worden geen planten gekweekt, maar in de handel is veel te vinden.

Kamerplanten sempervivum
_DSC0080
Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens