Buitenplanten

Uw tuin is op verschillende manieren te vullen. Juist de combinatie van verschillende plantsoorten maakt uw tuin een spannend geheel.

Hier kunt u lezen over al deze planten. Bovendien krijgt u gelijk een mooi beeld van ons veelzijdige tuincentrum.

HEEL VEEL TIPS!

Mist u tips over bepaalde planten of tuintechnieken? Voor tuintips kunt u ook kijken op de site van colour your life. Deze site staat bomvol tips over onderhoud, en u vindt er een uitgebreide tuinkalender.

COLOUR YOUR LIFE

MOGEN ZE AL??

Neem de prachtige bloeiers van je vakantie mee naar je eigen tuin en je hebt kuipplanten! Vaak zie je tijdens je zomervakantie in het buitenland uitbundig bloeiende (klim-) planten. Schitterend!

Deze subtropische of tropische planten komen uit warme oorden en zijn niet bestand tegen de vorstperiodes waar wij in Nederland mee te maken hebben. Daarom worden ze in pot (vroeger in kuipen) gekweekt en houden wij de planten ook in een pot, zodat  op een vorstvrije plaats  kunnen overwinteren. Natuurlijk is het verstandig om de plant in een ruimere pot met voldoende potgrond (of mediterrane grond) over te zetten.

Wil je genieten van mediterrane bloempracht kies dan de Bougainvillea met zijn opvallende paarse bloemen. De van oorsprong uit het Zuid-Amerikaanse hoogland komende klimplant is in de 18e eeuw naar Europa gehaald. In Spanje, Portugal en Italië kom je ze ook veel tegen. Ook Dipladenia, Lantana, Solanum en Oleander zijn kleurrijke bloeiers die bij veel mensen geliefd zijn.

Olijfbomen worden hier vooral gehouden om hun mooie robuuste stam en prachtige grijze blad. Olijven zal je hier namelijk niet zo snel oogsten. De citroenboom kan wel zorgen voor een oogst, maar de citroenen zijn ons klimaat vaak wat bitter. Mar het is vooral genieten van de roomwitte bloesem en de zoete geur tijdens de zomermaanden. Ook de bloesem van de sinaasappelboom ruikt heerlijk vanaf het voorjaar en tijdens de zomermaanden en is een aanwinst op ieder terras of serre.

Door de milde winters die we de laatste tijd hebben wordt het steeds makkelijker om kuipplanten te houden. Toch blijft het nodig ze in de winter op een vorstvrije plek te zetten. Ze moeten in oktober, vóór de vorst, naar binnen en in het voorjaar weer naar buiten. Vroeger verbleven ze ‘s winters in de oranjerie, tegenwoordig in de serre of in een speciale gehuurde winterruimte. De huiskamer is geen optie, want daar is het te warm en zijn er te veel temperatuurschommelingen.

Kijk om te beginnen of de planten nieuwe grond en eventueel ook een nieuwe pot of kuip nodig hebben.

Planten die niet verpot hoeven te worden, kunt u alsnog voorzien van een nieuwe laag potgrond en wat mest

Knip dode takken af en verwijder bruine bladeren.

BOUGAINVILLEA
BRUGMANSIA
PASSIFLORA
SUNDAVILLE/DIPLADENIA
SOLANUM
Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens