Buitenplanten

Uw tuin is op verschillende manieren te vullen. Juist de combinatie van verschillende plantsoorten maakt uw tuin een spannend geheel.

Hier kunt u lezen over al deze planten. Bovendien krijgt u gelijk een mooi beeld van ons veelzijdige tuincentrum.

HEEL VEEL TIPS!

Mist u tips over bepaalde planten of tuintechnieken? Voor tuintips kunt u ook kijken op de site van colour your life. Deze site staat bomvol tips over onderhoud, en u vindt er een uitgebreide tuinkalender.

COLOUR YOUR LIFE
Als u aan het bedenken bent wat er in een border of ander deel van de tuin moet komen, vergeet dan niet ook een paar klimplanten erbij te zetten. Ze voegen hoogte toe aan een border.In een kleine tuin, waar weinig ruimte is voor bomen of grote heesters, zijn klimplanten daarbij een geschikte manier om te zorgen voor hoogte of voor wat privacy.

De term ‘klimmer’ heeft betrekking op planten die in het wild op verschillende manieren via een gastplant naar het licht groeien. De meeste klimmers zijn vaste planten: sommige zijn houtig en vormen een onderdeel van het permanente kader van de tuin; weer andere zijn meerjarige kruidachtige planten die in de winter afsterven. Sommige zijn eenjarig en moeten ieder jaar uit zaad worden opgekweekt.

Sommige klimplanten zijn zelfhechtend, andere hebben ranken, doorns, of hangen los. Zelfhechtende klimmers hebben luchtwortels of zuignapjes, waarmee ze zich vasthouden aan het oppervlak waarlangs ze groeien. Sommige houden zich vast met ranken. Deze klimmers hoeven niet langs steunen te worden geleid. Alle klimplanten hebben na het planten wat aanmoediging nodig om te gaan klimmen. Zet een stok naast de plant, schuin naast de steun en bind de scheuten eraan vast. Verwijder de stok als de plant goed langs de steun groeit.

EENJARIGE KLIMMERS

In een mum van tijd krijgen eenjarige klimmers voor elkaar wat vaste klimplanten jaren kost. Ze creëren romantische plekjes, begroeien dode of levende struiken of bomen of ze gedragen zich als volwaardige bodembedekkers. Enkele voorbeelden: Lathyrus, Oost-indische kers, Ipomoea, Asarina.

_DSC0048
_DSC0038
_DSC0065
Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens