Buitenplanten

Uw tuin is op verschillende manieren te vullen. Juist de combinatie van verschillende plantsoorten maakt uw tuin een spannend geheel.

Hier kunt u lezen over al deze planten. Bovendien krijgt u gelijk een mooi beeld van ons veelzijdige tuincentrum.

HEEL VEEL TIPS!

Mist u tips over bepaalde planten of tuintechnieken? Voor tuintips kunt u ook kijken op de site van colour your life. Deze site staat bomvol tips over onderhoud, en u vindt er een uitgebreide tuinkalender.

COLOUR YOUR LIFE
Heesters kunnen met hun kleur, geur en vorm het karakter van een tuin bepalen en zijn naast bomen, vaste planten, bolgewassen en eenjarigen een waardevolle aanvulling! Vaak zijn heesters ontzettend sterk en bestand tegen een grillig klimaat, arme grond en zelfs verwaarlozing.De variatie in heesters is enorm. Er zijn bladverliezende soorten maar ook groenblijvende, en veel heesters bloeien bovendien opvallend mooi!

HYDRANGEA/HORTENSIA

Een zeer bekend en mooi voorbeeld van een bloeiende heester. Van juni tot september/oktober siert zij uw tuin met schitterende bloemen. De belangrijkste verzorging voor de hortensia is het water geven. De hortensia verlangt, zeker op tropisch warme dagen, veel water! De plant schenkt u daarvoor terug een zomerlang bloemenpracht.

OPVALLEND MOOI

Al vroeg in het voorjaar kun je kleur hebben met winterbloeiers, zoals Camelia, Viburnum en Rhododendron. Ook de bloesem van (sier-) fruitbomen is een leuke binnenkomer. Vanaf mei/juni beginnen de rozen en ‘boerenhortensia’ in verschillende kleuren alle aandacht op te eisen. Om het najaar in te gaan met hortensiasoorten, die dan geweldige verkleuren. Het kleurenspektakel van de klimplant Clematis begint ook al in mei en kan doorlopen tot in september. Naast deze uitspringers zijn er nog genoeg andere heesters in verschillende hoogtes, bloeiwijzen en bloeitijden.

Heesters en struiken zijn anders dan vaste planten

Het grote verschil tussen heesters/struiken en vaste planten is, dat heesters/struiken verhouten en de winter boven de grond overleven. Vaste planten sterven boven de grond af, maar onder de grond niet! In het voorjaar groeien ze weer voorzichtig tevoorschijn om later weer een mooi groen bedje te vormen. En in de bloeiperiode zorgen ze weer uitbundig voor bloemen.

Een goede grond is de basis

Wil je goed bloeiende planten, zorg dan dat de grond goed is. Dat betekent letten op voeding en hoe waterdoorlatend de grond is.

Sowieso adviseren wij altijd bij het planten van nieuwe planten om een ruim plantgat te graven en de grond die er uit komt te mengen met verse potgrond. Deze potgrond heeft namelijk genoeg voeding. Zo heeft uw plant een prima start om goed te aarden op zijn nieuwe plekje.

Kan het hemelwater voldoende wegstromen (zandgrond), zodat de plant niet te nat staat, of moet de grond juist het water meer vasthouden (klei), omdat de plant juist veel water nodig heeft? Met compost kun je de structuur van de grond naar behoefte verbeteren, zodat een optimale bodem ontstaat voor de planten.

Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens