Buitenplanten

Uw tuin is op verschillende manieren te vullen. Juist de combinatie van verschillende plantsoorten maakt uw tuin een spannend geheel.

Hier kunt u lezen over al deze planten. Bovendien krijgt u gelijk een mooi beeld van ons veelzijdige tuincentrum.

HEEL VEEL TIPS!

Mist u tips over bepaalde planten of tuintechnieken? Voor tuintips kunt u ook kijken op de site van colour your life. Deze site staat bomvol tips over onderhoud, en u vindt er een uitgebreide tuinkalender.

COLOUR YOUR LIFE
_DSC0023
_DSC0096

BOMEN ZIJN WAARDEVOL!

Bomen kunnen door hun vorm, maar ook door bloem, vrucht of herfstkleur waardevol zijn. Sommige bomen hebben een mooie schors, gekleurde takken of zijn in de winter aantrekkelijk door hun vorm, maar de grootste sierwaarde van de boom wordt gevormd door zijn bladeren.

Het meeste plezier kunt u beleven als u kiest voor een boom met mooie bladeren en een goede vorm. Als u een boom kiest om de bloem of herfstkleur, ziet u die maar voor een korte periode. Houdt daar rekening mee. Indien u maar een kleine tuin heeft en maar één boom kunt planten, is het belangrijk de juiste beslissing te nemen. Het gevaar is namelijk dat u een soort kiest die te groot wordt, waardoor het uitzicht belemmerd wordt en het licht geblokkeerd wordt. Bomen die niet geschikt zijn voor kleine tuinen zijn grote bosbomen, zoals iepen, eiken, beuken en linden.

FRUITBOMEN

Een of meerdere fruitbomen behoort ook tot de mogelijkheden. Een appeltje of perzik van eigen oogst. Hoogstam bomen, halfstam en zelfs laagstam. Voor de kleine tuin zijn er zelfs patio bomen en ook leibomen zijn mogelijk!

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wanneer kunnen bomen gesnoeid worden?

  Kleine snoeiklussen voor de vorm van de boom, kunnen het grootste gedeelte van het jaar. Alleen niet als het vriest.  Een grote snoeibeurt voor de boom is afhankelijk van het soort. Vraag hierbij advies op het tuincentrum. Of  kom in het najaar naar onze inspiratiedag.  Hier zal een presentatie gegeven worden over snoeien.

 • Kan elke boom in mijn tuin geplant worden?

  In principe wel, maar het is belangrijk om te weten hoe groot de boom uiteindelijk kan worden. In een kleine tuin zou een boom van 4 meter hoog al het licht wegnemen, zodat andere beplanting niet meer mogelijk is.  Dan kan een leiboom, of een boom geënt op een onderstam wellicht een betere optie zijn. Het is verstandig om afmetingen van de tuin mee te nemen bij de keuze van één of meerdere bomen.

 • Wat is zo bijzonder aan bomen?

  Een boom geeft door zijn hoogte spanning in de tuin. In de winter een mooi geraamte als het blad is afgevallen. In de zomer een schaduwplek op warme zomerdagen. Tegenwoordig worden steeds meer fruitbomen geplant. Vroeg in het voorjaar geeft deze bloesem en in het najaar kunnen de vruchten geoogst worden.

 • Zit er aan fruitbomen direct fruit?

  Dat ligt aan het jaargetijde wanneer de fruitboom wordt aangeschaft. Meestal heb je het eerste jaar wel direct oogst. Bij ons op het tuincentrum staan veel fruitboompjes met al fruit eraan! Daarnaast geven fruitboompjes in het voorjaar een hele mooie bloesem, en veel bloesem betekent een goede oogst!

Onze service
 • Groot assortiment binnen en buiten
 • Persoonlijk advies
 • Mooie en luxe interieurartikelen
 • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
 • Je planten thuisbezorgd
 • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens