Buitenplanten

Uw tuin is op verschillende manieren te vullen. Juist de combinatie van verschillende plantsoorten maakt uw tuin een spannend geheel.

Hier kunt u lezen over al deze planten. Bovendien krijgt u gelijk een mooi beeld van ons veelzijdige tuincentrum.

HEEL VEEL TIPS!

Mist u tips over bepaalde planten of tuintechnieken? Voor tuintips kunt u ook kijken op de site van colour your life. Deze site staat bomvol tips over onderhoud, en u vindt er een uitgebreide tuinkalender.

COLOUR YOUR LIFE
Bloembollen zijn het hele jaar door leuk. Zowel in het voor- als het najaar geven ze uw tuin kleur! Er zijn drie soorten bloembollen: voorjaar- zomer en herfstbloeiende bloembollen. Als u de bloembollen op tijd plant, heeft u er later veel plezier van.

VOORJAARSBLOEIENDE BLOEMBOLLEN

De meest bekende bloembollen zijn de voorjaarsbloeiende bollen. Als alles in de tuin nog dor en kaal is na de winter en er nog geen blaadje aan de bomen en de struiken te vinden is, dan bloeien de eerste voorjaarsbloeiende bloembollen. Zij zijn de eerste tekenen dat de lente er aan komt. Zonder dat u op dat moment buiten in de kou moet gaan planten, bloeien narcis, tulp, hyacint, krokus, anemonen, blauwe druifjes, keizerskronen, scilla, winteraconieten en sieruien. Want in het najaar vanaf september tot november/december kunt u voorjaarsbloeiende bloembollen planten, als het weer nog zacht is en de grond nog warm. Er zijn veel plaatsen waar u de bloembollen kan planten. In de border van de tuin, in het gazon of in bloembakken op het terras. Sommige bloembollen bloeien zelfs in huis, zoals de narcis paperwhite, de kamerhyacint en de amaryllis.

ZOMERBLOEIENDE BLOEMBOLLEN

Zomerbloeiende bloembollen kent men vaak wel als plantje, maar weinig mensen zijn er van bewust dat deze planten uit een bolletje komen. Voorbeelden van zomerbloeiende bloembollen zijn: Dahlia, gladiool, lelie, freesia, begonia, agapanthus. Vanaf april kunnen de zomerbloeiende bloembollen geplant worden, in de border van de tuin of in bloembakken op het terras. Dahlia’s en gladiolen worden ook wel tussen de groenteplanten gezet in de volkstuin. Deze bloemen zijn als snijbloem binnen op de vaas te zetten; zo heeft u de hele zomer een bosje bloemen in huis.

HERFSTBLOEIENDE BLOEMBOLLEN

Tot slot bestaan er ook nog herfstbloeiende bloembollen: Cyclamen, krokus en herfststijlloos. Het bijzondere aan deze bolletjes is dat ze ook bloeien zonder dat ze eerst geplant worden. Leg ze op een schoteltje in de vensterbank en u ziet de bloemen uit de bolletjes komen. Daarna kunt u ze alsnog in de tuin planten om zo het volgende jaar buiten van de herfstbolletjes te genieten.

Natuurlijk zijn veel bloembollen tijdens de bloeitijd ook in een potje te koop. Maar de selectie is dan beperkt en de bloeitijd korter.

Wanneer moet u welke bloembollen kopen?

September: voorjaarsbloeiende bollen
Maart: zomerbloeiende bollen
Augustus: herfstbloeiende bollen

BLOEMBOLLEN
Onze service
  • Groot assortiment binnen en buiten
  • Persoonlijk advies
  • Mooie en luxe interieurartikelen
  • Bijzondere plant? Wij gaan voor je op zoek
  • Je planten thuisbezorgd
  • Waar je als klant behandeld wordt!
Over ons

Tuincentrum Merkens is gewoon én bijzonder tegelijk. Gewoon, omdat de klant altijd bij ons centraal staat. Wij staan klaar voor eerlijk advies en helpen met specifieke wensen. Zoek je speciale plant, struik of boom? Dan gaan wij op zoek. Ons tuincentrum is bescheiden in oppervlakte, maar enorm groot in aanbod. We verkopen een grote diversiteit aan plantensoorten voor binnen en buiten. Deze verzorgen wij tot de puntjes. Niet wegwerpen, maar duurzaam omgaan met onze planten! Onze gezellige en stijlvol ingerichte kas maakt het plaatje compleet. Voor bijzondere potten en woonartikelen kun je ook bij ons terecht.

© Copyright 2015 Tuincentrum Merkens